10.11.2015

Bali - Indonesia


Balille saavuttiin yölennolta seitsemän aikoihin aamulla ja näkymät oli tosi kauniit lentokoneesta aamutuimaan. Otettiin hotla heti lentokentän vierestä ja levättiin eka päivä. Rentouduttiin seuraavat päivät rannalla ja käveltiin ympäri Denbasarin turistikatuja. Meidän mielestä oli vähän viilee, ku ei ollu enää 30 astetta lämmintä joka päivä. Huvitti rantatuolilla makoillessa kattoo ku moni surffas ja ui viileessä vedessä ku Suvi veti kaulahuivia kaulaan. 
Päätettiin lähteä kävellen pois kaupungista ja otettiin kaikki kamat mukaan. Parin päivän kävelyretki vei meidät tarpeeks kauas kaupungin hulinasta ja turistijoukoista. Saatiin 3€ päivähinnalla meille uus skoba ja lähdettiin kiertoajelulle Balin ympäri. Jätettiin rinkat hotlalle ja otettiin vaan päiväreput mukaan. Ajeltiin melkeen joka päivä 40-80km. Skoba oli kiva ja halpa tapa matkustaa. Pysähdyttiin aina mukaviin ja hienoihin rantaravintoloihin syömään. Monesti ajettiin hienoon hotelliin ja syötiin sielä ja relattiin vähän aikaa. Nukuttiin kuitenkin halvoissa hostelleissa ja homestayssa. Parhaat maisemat oli aina niiden hienojen hotellien rafloissa ja sit muutama ihana paikka löydettiin tien varrelta ajellessa. Kauniita rantateitä, jotka kiemurteli vuoren rinnettä ylös ja alas, porrastettuja kukkuloita ja kirkkaan sinistä vettä. 
Yhtenä päivänä ajettiin vanhalle tulivuorelle, jonka suuressa kraaterissa ja sen reunoilla oli kylä. Me ajettiin reunaa pitkin ja alas laavakentän läpi keskellä sijaitsevalle kraaterijärvelle. Näkymä oli aivan ihana! Me yövyttiin hotellissa, jossa oli kuumista lähteistä uima-altaat ja nautiskeltiin vuoristoilmasta. Illan tähtitaivaskin oli mahtavaa katseltavaa höyryävän kuumasta altaasta oluttuopin kera, joten fiilis oli kyllä aika ikimuistoisen.
Seuraavana päivänä ajeltiin alas vuoren rinnettä ja viileen vuoristoilman sijaan meidät vastaanotti lämmin neilikan tuoksu. Jos tiedätte kretekin, niin ollaan nyt sitten ajeltu kretekin kylässä, poltettu kretekkiä (neilikalla maustettu tupakka) ja nähty vaikka kuinka paljon vastakerättyä neilikkaa tienvarsilla kuivamassa. 
Luoteis-Balilla nautiskeltiin tunnelmallisesta auringonlaskusta Jakartan vuorten taakse. Kun ajeltiin pikkuteitä paikallisten asumusten läpi, näky köyhyys kyllä tosi vahvasti.  Kyl se on ihan mukavaa, että Suomeen ollaan synnytty ja hyvään perheeseen. Kyl tää matkustaminen perspektiiviä tuo. Elintaso, liikenne, ruoka ja ihmisten käyttäytyminen luo aika-ajoin meihin ihastumista ja vihastumista. Onneks saa ite päättää minne mennään, kuinka kauan missäkin ollaan ja mitä tehdään. 
Lounaisessa Balissa meitä ihastutti riisipellot ja aivan ihana temppeli, joka sijaitsi meren rannalla kallion päällä. Sinne ois pitäny maksaa sisäänpääsymaksu, mut kurvattiin just ennen temppeliä viiden tähden hotellille syömään ja kappas, sieltähän oli oivat näköalat suoraan temppelille ja merelle. Nautittiin lämpimästä iltapäivän auringosta hotellin terassilla, suurella sohvalla löhötellen ja siemailtiin drinkkejä ja popsittiin välipalaa. 
Kun palautettiin skoba niin oltiin ajeltu Balin ympäri noin 12 päivässä. Meillä oli vielä pari vikaa päivää yhdessä vietettävää aikaa, sillä nyt sitte täältä Balilta lähetään kuukaudeks omille teille. Atte menee Sydneyn baarimikkokouluun ja Suvi lomailemaan Melbournen tienoille.
Vikat päivät oltiin tiukasti yhdessä ja meitä molempia jännitti tosi paljon lähtee eri teille, sillä ollaan oltu koko ajan yhdessä tällä meijän matkalla. Oli oikeestaan tosi ihanaa ja kutkuttavaa jännitystä ja teki mieli itkee meidän ihanasta yhteisestä onnesta ja samalla ikävästä toista kohtaan. Toivottavasti tuleva kuukaus tuo paljon ihania muistoja ja vahvistaa meitä molempia ihmisinä, jotta sit oltais vielä entistäkin onnellisempia yhdessä. Kourallinen uusia tuttavuuksiakin varmasti syntyy. :)

   

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti