30.3.2015

Gibraltar - Cadiz

Viides päivä
Aamuherätys puoli seitsemän aamulla ja aamisiet nassuun. Tehtiin päivän ruoat valmiiksi, jos sattuu vaikka tulemaan yöpurjehdus. Sen verran on matkaa seuraavaan satamaan. Tankattiin tankit täyteen, kun diesel maksaa täälä vain 50 senttiä litralta. Matka Tarifan niemenkärjen ohi kesti jonkin aikaa, sillä virta vei ja vastatuuli painoi. Aivan niemenkärjen kohdalla, Euroopan eteläisimmässä kärjessä Atlantilta tulevat virrat loivat risteämiskohdan ja meri näytti eriskummalliselta. Sinne jäi Välimeri. 
Matkalla Suvi bongasi mereltä merikilpikonnan, joka oli matkalla kohti lämmintä Välimerta ja Atte bongasi kelluvan miesten kengän. Kapteeni huomasi mereltä kelluen vastaan tulevan koripallonkin. Ikinä ei tiedä mitä vastaan tulee :)
Yöpurjehdukseksihan se sitten meni. Parin tunnin vuoroissa seilasimme koko yön rantaviivan tuntumassa ja saavuimme päivällä Cadizin kaupunkiin Espanjaan. Yön aikana saimme jonkin aikaa tuulta purjeisiin, mutta jouduimme myös ajamaan koneella. Paljon tuli vastaan risteilijöitä ja kalastusaluksia. Yhteensä purjehdusta kesti 26 tuntia putkeen ja siinä ajassa saimme vähän yli 100 mpk taitettua.

Kuudes päivä 
Yöpurjehduksen jäljiltä kävimme virkistävässä suihkussa, jonka jälkeen suuntasimme pyörillä kohti kaupunkia. Cadiz on ehdottomasti nähtävän arvoinen kaupunki, joka huokuu vanhaa aikaa. Rannassa sijaitsevaa pitkää muuria on käytetty onnistuneesti hyväksi ja siitä on tehty ihana rantabulevardi puistoineen ja lyhtypylväineen. Kaupunki on vanhoine taloineen ja kujineen kaunis, tosin hieman sokkeloinen. Ilman hyvää karttaa voi olla vaikea suunnistaa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti