20.4.2015

Porto


Kahdeskymmeneskuudes päivä 
Vuokrattiin auto, jotta päästäis katselemaan Portoa ja hakemaan Tuula lentokentältä. Ajettiin Porton keskustassa ensin ympäri ämpäri ja lopulta löysimme sopivan parkkiksen keskeltä keskusta-aluetta. Parkkiksella meitä odotti suhteellisen erikoisen näköinen kaveri, joka näytti meille paikan. Puhuttuamme englantia tälle vain portugalia puhuvalle ukkelille saimme selville ettei parkkimittariin tarvitse laittaa rahaa, mutta hän veloittaa tästä pari euroa, syy tähän ei meille selvinnyt. Lähdimme kävelemään kaupungille. Saimme aika vanhanaikaisen ja rähjäisen kuvan tästä portviinin synnyin kodista. Vanhimpia taloja oli simppelisti muurattu umpeen keskellä ydinkeskustaa ja autiotalot ostoskatujen yläpuolella ammottivat tyhjyyttään. Pitkän kävelyreissun jälkeen oltiin nähty myös kauniita rakennuksia ja mahtavia kirkkoja. Pääsimme myös jonkun sortin jumalanpalvelukseen osallisiksi, kun astuimme kirkon ovesta sisään kesken virren laulun, sen jälkeen hieman epäselväksi jääneen saarnan loputtua poistuimme vähin äänin. Ilta alkoi hämärtyä joten päätimme lähteä autolle, joka onneksi löytyi pitkän etsinnän jälkeen. Sitten ajeltiin todella eksoottista reittiä takaisin päin. Oltiin jossain vaiheessa niin hukassa, että piti lähteä katsomaan karttaa tien vierellä olevasta kartasta. Kartta tietenkin oli puskan keskellä ja pienen rämpimisen jälkeen siitä sai kuvan ja todettua, että mihin suuntaan pitäisi lähteä. Päästiin autolla takaisin oikealle tielle. Atte tunsi, että joku kutsumaton vieras taisi hypätä mukaan sieltä puskasta. Onneksi Atte sai siitä housujen läpi otteen ja perille päästyämme saatiin selville, että kannatti pitää kiinni siitä epämääräisestä pallurasta, joka paljastui punkiksi. Siitä eroon päästyämme mentiin äkkiä suihkuun ja kaikki vaatteet tsiigattiin erittäin tarkkaan pienimuotoisessa punkki fobiassa. Nukkumaan meno oli pienissä plasebo kutinoissa todella kivaa.

Kahdeskymmenesseitsemäs päivä
Käytiin autolla kaupassa ja portviinimuseossa. Museo oli näkemisen arvoinen, mutta valitettavan pieni. Lähdimme museosta suoraan lentokentälle matka sujui tällä kertaa ilman ylimääräisiä mutkia. Kentältä Tuula kyytiin ja maisema reittiä takaisin potskille. Juotiin skumppaa ja juhlistettiin uutta miehistön jäsentä. 

Kahdeskymmeneskahdeksas päivä 
Tänään juotiin ja syötiin hyvin. Otettiin rennosti ja pelattiin korttia, kun odotellaan seuraavan päivän tuulia.  Valmistaudutaan huomiseen lähtöön. Tarkoituksenamme on lähteä aamulla yhdeksän aikoihin laiturista ja suunnata kohti pohjoista Viena do Castelloa, joka on meidän reitillä viimeinen Portugalin satama. Meillä alkaa olemaan pienimuotoinen 'satamakuolema' täälä laiturissa kiinni ollessa. Alkaa hajottaa :) Ollaan oltu melkein viikko putkeen täälä tylsässä satamassa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti