30.12.2015

Fiji

Lennettiin Cold Coastilta Fijille nauttimaan auringosta ja palmurannoista. Meillä ei ollu mitään sen kummempia suunnitelmia ku saavuttiin Fijille, otettiin vaan halpa packpacker hostelli ja oltiin siinä ekat pari päivää. Kaikki ajatukset mitä meillä oli Fijistä oli valkoset hiekkarannat, kirkas turkoosi meri ja palmuin reunustetut rannat. Mielikuvat oli kaikki suoraan jostain lomamainoksista. Alku oliki siks meille vähän pettymys, sillä meillä oli musta hiekkaranta, jonka vesi oli tosi sameeta ja jotenkin kaikki tuntu vähän kalliilta. 
Me käytiin pienellä kierroksella Nadissa, koska Suvi tartti uudet bikinit. Ei löytyny ku yks turistikauppa mis ois ollu bikinejä, mut niitten hinta oli ihan kohtuuton joten ne jäi kauppaan. Muutenkin oltiin aika pettyneitä hintatasoon kaupoissa ja ylipäätään tarjontaan. Ku lähettiin bussilla kaupungista ni kysyttiin Nadissa kolme kertaa kellon aikaa viiden minuutin sisällä ja saatiin kolme täysin eri aikaa :D Fiji time! 
Me haluttiin lähtee explooraamaan pääsaarta, joten vuokrattiin auto yhden ranskalaisen tytön kanssa. Me ajettiin saaren ympäri viidessä päivässä ja todettiin että road trip oli hyvä valinta. Meillä oli kansainväliset ajokortit ni saatiin sitte niitäki käytettyä ja samalla opittiin vasemman puolista liikennettä. Käytiin vierailemassa saaren vanhimmassa kylässä, joka sijaitsi joen varrella laaksossa ja saatiin sielä oltua vähän aitojen paikallisten kanssa. Eksyttiinpä jopa kirkkoon yhtenä sunnuntaipäivänä ja liityttiin paikallisten kanssa istumaan bambumatolle lattialle, kuuntelemaan lauluja ja puheita. Sademetsät saaren itäpuolella oli aivan ihanat ja koska nukuttiin autossa road tripin ajan, niin ajettiin kerran ihan metsän keskelle nukkumaan. Ilta ku rupes hämärtyy niin nähtiin tulikärpäsiä, ekaa kertaa elämässä! 
Me käytiin monesti ostamassa torilta ruokaa ja hedelmiä, vaikkakin pääsääntöinen ruoka meillä oli tonnikalapurkeissa koko Fijin reissun ajan. Saaren eteläpuoli oli kaikista kivoin rantojen suhteen, mut majotus sit taas oli sielä tosi kallista, joten päätettiin ottaa vene alle ja suunnata pienemmille saarille. Mentiin veneellä Mana-saarelle ja oltiin sielä kans 5 päivää. Aurinkoa riitti ja rannat oli kivat, saatiin lököteltyä ja hengailtua vaan :) Käytiin myös tekemässä yks sukellus ja snorklattiin ihanissa vesissä. Ei ollu mitenkään erityisen hienoa korallia tai kauheesti kaloja, mutta nähtiin paljon erilaisia riuttahaita. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti