3.9.2015

Kuantan & Lembing - Malesia


Löydettiin Kuantanista halpa majotus ja kierreltiin kaupungilla ja ostarilla pari päivää. Tuli käytyä pikaruokarafloissa aika paljon ja hengailtua vaan kaupungilla. Yhen kiskan pitäjä suositteli meille bussimatkaa Lembingin kylään, jossa sijaitsi vanha tinakaivos. Sinne me sitte lähettiin käymään pariks päiväks ja kyllä kannatti! 
Kylä oli rakennettu joen ympärille vuoristoiseen maisemaan ja ennen vanhaan koko kylä oli saanut elantonsa tinakaivoksista. Me mentiin käymään museossa ja opastetulla kierroksella vanhoihissa kaivoksissa, joista suuri osa oli kaivettu käsin. Ihan mieletöntä et kuinka jotku ihmiset on jaksanu tehdä niin vaarallista ja raskasta työtä. Kaivokset oli joskus ollu maailman suurimmat ja ne oli yhteensä yli 300 km pitkät maan alla. Oli kyl mielenkiintosta historiaa siinä pienessä kylässä.
Käytiin kans kattomassa maisemia sellaselta pikku vuorenrinteeltä. Käveltiin sinne aamulla ja illalla, jotta maisemat ois mahdollisimman kauniit ja niin ne kyllä oliki. Etenki illalla oli hauska kävellä sinne ja kattoo ku ukkonen lähesty vuorten takaa. Meille meinas tulla kiire, mut just ehittiin kotiovelle ennen ku myräkkä alko. Sato ja ukkosti tosi kovaa ja vuorten kaiku sai ukkosen jyrinän kuulostamaan vielä voimakkaammalle. Istuttiin iltaa terassilla ja juotiin iltateetä ukkosen jyrinää kuunnellen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti