15.3.2015

Tästä alkaa lähtölaskenta. Kahdeksan päivää jäljellä :)

Kaikki matkavalmistelut alkaa olla pulkassa. Rinkat ja matkatavarat on valmiina, rokotukset otettu ja matkavakuutukset hoidettu, joten enää oikeastaan kämpän tyhjennys ja matkaan valmistautumista. Viimeinen työviikko on edessä ja päiviä lasketaan huojentuneina. Matka tuntuu vielä aika kaukaiselta, vaikka lentoliput on hankittu jo Tammikuun puolella.

Käytiin matkailuklinikalla ottamassa rokotukset ja höpöteltiin lääkärin kanssa ainakin tunti kaikesta matkustamisesta ja saatiin paljon tietoa rokotuksista ja muista terveysjutuista. Rokotukset otettiin omasta mielestä aika varman päälle.

Tässä meidän lista voimassa olevista rokotuksista:
- MPR
- Polio
- Jäykkäkouristus
- Hepatiitti (A+B)
- Keltakuume
- Kolera
- Lavantauti
- Japanin aivotulehdus
- Puutiaisaivokuume


Meille lähtee myös mukaan oma pikku ensiapulaukku, johon saatiin kaikennäköistä droppia messiin. Me ei normaalisti edes käytetä paljon lääkkeitä, mutta kaiken varalta tuli nyt mukaan kaikenlaista.
- Malarian estolääkitys
- Paracetamol
- Sirdalud
- Duact
- Imodium
- Bacibact
- Lamisil
- Kefexin (yleisantibiootti)
- Yskänlääkkeitä
- Matkapahoinvointilääkettä
- Unilääkettä
- Turistiripuliin lääkettä
- Nenäsuihketta
- Vahvoja kipulääkkeitä
- Allergialääke
- Kyypakkaus
- Desinfiointiaine
- Kortisonivoide
- Icepower
- Laastareita
- Ensiside
- Kuumemittari

Kaikkiin rokotuksiin ja lääkkeisiin meni aika reilusti rahaa, mut uskotaan sen olevan hyvä sijoitus.


Vakuutuksia kyseltiin monesta yhtiöstä, mutta päädyttiin ottamaan loppujenlopuks matkavakuutukset samaisesta yhtiöstä, missä kaikki muutkin vakuutukset on. Toki kannatta vertailla ja kilpailuttaa. Tuli luettua vakuutusehtoja sen verran reilusti, että kandee kyl perehtyä niihin ennen vakuutuksen ottamista. Eroja on yllättävän paljon ja esimerkiks just purjetiminen ym. harrastukset voi tehdä reilustikin lisää hintaa.

Jos heitetään nyt joku summa, mitä ois menny kaikkiin näihin matkavalmisteluihin, niin voitais puhuu 1000-1500€ summasta per nassu. Sisältäen siis vakuutuksen (6-9kk), rokotukset ja lääkkeet. Toki summa ois voinu olla pienempikin, jos ei oltais otettu kaikkea mahdollista lääkettä ja rokotusta, mutta näin ekalla reissulla on hyvä varautua :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti