29.6.2015

Koh Chang

Kahdeksaskymmenesviides päivä 17.6.
Lähdettiin aamulla taxilla sukelluskoululle ja katsottiin koko aamupäivä videoita, sitte syötiin ja käytiin läpi kertaustehtäviä ja sen jälkeen siirryttiin harjottelemaan uima-altaalle. Altaalla harjoiteltiin perus juttuja kuten kamojen tarkastusta ja kokoamista. Ekaa kertaa puettiin kamat päälle ja mentiin pinnan alle, siellä treenattiin maskin täyttymistä ja pois ottamista veden alla, regulaattorin pois ottamista ja etsintää, varailman käyttöä ja tasapainotusliivin käyttöä jne. 
Kun päivän harjoitukset oli ohi päästiin taas saunomaan, mikä oli aivan yhtä ihanaa kuin ensimmäisellä kerralla. Siitä lähdettiin takaisin bungalowille ja käytiin hotellin näköalaravintolassa syömässä. Mereltä tuuli ja satoi niin kovaa, että juoduttiin vaihtamaan pöytää ainakin neljä kertaa. Ruoka oli tosi hyvää ja nukkumatti tuli aika äkkiä ku päästiin kämpille, koska päivä oli ollut niin rankka.

Kahdeksaskymmeneskuudes päivä 18.6.
Aamulla oli aikainen lähtö ensimmäiselle sukellukselle. Venematkalla merelle oli aika tuulista ja Suvi voi jo melkein pahoin aaltojen keinutuksesta. Kamat nippuun ja sitte hypättiin veteen. Aallokossa oli vaikea uida snorkkelilla, joten regu suuhun ja naama veteen. Uimme veneen viertä poijun luokse ja poijun köyttä pitkin menisimme alas. Kun päästiin pinnan alle uimaan niin kaikki oli helpompaa eikä aallokko vaikeuttanu enää uimista. Paineen tasaukset onnistuivat ja kaikki harjoitteet pohjassa menivät hyvin, eikä merivesi sattunu silmiin yhtään niin paljon ku allaspäivän kloorattu vesi. Noustiin pintaan ja tehtiin lisää harjoitteita ja kaikki kellumis jne. harjoitukset veivät yllättävän paljon ilmaa vaik ei käyty kuin 8 metrissä sukeltamassa. Sitten oli luonas, joka oli mielettömän hyvää safkaa jostain tosi pienestä ravintolasta. Ruokailun aikana alko vesisade, joka viilensi ilmaa niin paljon ettei yhtään haitannut hypätä takaisin noin 30 asteiseen veteen. Vedessä oli siis lämpimämpi kuin kannella. Sukellettiin rauhallisesti pohjaan ja siellä tehtiin muutamat harjoitteet, jonka jälkeen päästiin sukeltamaan ympäri koralliriuttaa. Noustiin pintaan vähän ennen pullojen tyhjenemistä. Lähdettiin takaisin satamaa kohti ja matka suju hyvin, vaikka tuuli ja sade haittas vähän matkan tekoa. Päästiin hotlalle ja käytiin syömässä meren antimia ensimmäisen sukelluspäivän kunniaksi. Oli tosi avartavaa sukeltaa ensimmäistä kertaa meressä ja yllätyttiin kyllä kummatkin tosi paljon siitä, et miten hienoo se oikeesti on. Sukellettiin vielä kaikenlisäks luonnonpuiston saarien välissä, jossa oli kivoja koralleja ja kaloja. Nähtiin siipisimppukin heti ekalla sukelluskerralla!

Kahdeksaskymmenesseitsemäs päivä 19.6.
Luettiin bungalowilla sukelluskirjat loppuun ja nautittiin elämästä riippukeinussa. Illalla sukellusopettaja tuli läheiseen ravintolaan, jossa käytiin kaikki loput kertaustehtävät läpi ja pidettiin loppukoe. Kummatkin suoriutui erinomaisen hyvin ja oltiin viimeistä sukellusta vaille valmiit sukeltajat. Meidän mielestä Padin Open Water Diver kurssin kirja ja teoriaosa oli aika helppoa kamaa omaksuttavaksi. Kirja oli kirjotettu tosi selkeeks ja vaikka oliki uutta asiaa niin se oli helposti ja pedagogisesti koottu pläjäys, jota oli ihan kiva lukea. Jos oli lukenu kirjan niin loppukoe oli ihan fine.
Oli niin myöhä kun päästiin kämpille, ettei enää jaksanut kuin nautiskella yhden oluen ja painua sitte nukkumaan... Vähän erilainen juhannus meillä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti