19.7.2015

100 päivää Phnom Phen

Sadas päivä 2.7.

Aamusta lähdettiin käymään Killing Fieldillä. Päästiin tuktukilla portille, josta ostetiin 6$ tiketit. Saatiin kuulokkeet ja laite mistä sai kuunneltua kattavan selostuksen paikassa tehdyistä hirmuteoista. Maasta törröttävät ihmisten luut olivat karmaiseva näky ja osa paikoista oli aidattu, ettei joukkohautojen päällä käveltäisi, mutta luita nousi maasta näkyviin myös kävelypoluilla. Kierroksen lopuksi mestoilla oli myös pienehkö museo kertomassa paikan historiasta. Kuolleille uhreille oli myös tehty iso muistomerkki, jonka sisälle oli koottu sadoittain pääkalloja ja muita suuria luita näkyville. 
Lähdimme takaisin hotellille päin aamulla sovitulla tuktuk kyydillä. Sovittiin kuskin kanssa, että hän käyttää meitä vielä Royal Palacessa ja Russian marketissa. No palatsi oli jo mennyt viideltä kiinni, joten pyörähdimme palatsin ympäri tuktukilla ja lähdimme markettia kohti. Markettikin oli juuri sulkeutumassa, kun sinne pääsimme, mutta saimme kuitenkin hyvän kuvan siitä miltä paikka näyttää ja päästiin kokeilemaan tinkaustaitoja vielä auki olevalla vaatekojulla. Siitä suuntasimme hotellille ja sovittiin kuskimme kanssa vielä illan ravintolaan menosta. 
Hotellilla nopea siistiytyminen ja sitten ravintolakadulle tapaamaan ystäviämme. Kun pääsimme perille tuktuk kuskimme kanssa sopimamme hinta olikin muuttunut, eikä sovittua kyytiä takaisin ollutkaan tiedossa. Kuumeisen väittelyn jälkeen päästiin sopuun, ettei kuski hae meitä illalla ja hinta oli sopiva kummallekkin.. tämän olisi varmasti voinut välttää, jos oltaisiin puhuttu edes suurin piirtein samaa kieltä. Vietimme pitkän hauskan ravintolaillan ja jatkoille lähdettiin ystäviemme hotellille. Juhlat parhaan muistikuvan mukaan loppuivat noin kuuden aikaan aamulla. Hauskaa oli! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti