7.4.2015

Cadiz -yöpurjehdus

Kahdeksas päivä
Herättiin puolilta päivin ja lähdettiin pyörillä kauppaan hakemaan viimeiset puuttuvat ruoat. Kävi ilmi, että hyväksi luulemamme kauppa olikin todellisuudessa pienempi kuin oletimme ja aivan täynnä ihmisiä. Saimme onneksi kuitenkin viiden litran vesikanisterin ja osan muista tarvikkeista mitä piti käydä hakemassa. Positiivinen yllätys oli, että iso vesikanisteri mahtui pieneen päiväreppuun. Pääsimme takaisin veneelle pienen sekoilun jälkeen, sillä kännykän kello olikin jäänyt Suomen aikaan, niin ei meillä enää ollutkaan kiire. Suvi paineli suihkuun pikavauhtia poljetun kauppareissun tuloksena saavutetun hiukan lämpimän fiiliksen takia. Itse lähdin rantakahvilaan tsekkaamaan nettipankin. Wifi tuli euron bissen kylkiäisenä ja toimikin kuin unelma, joten sain kaikki asiat hoidettua. 
Sitten Ss Caritan kyytiin ja merelle yötä vasten. Tarkoituksenamme olisi päästä Portugaliin asti eli yli 120 meripeninkulmaa, joka veisi viiden solmun kyydillä noin 24 tuntia. Illalla ennen auringonlaskua ryhmä delfiinejä saapui veneemme luokse leikkimään ja oli mahtavan näköistä, kun ne uiskentelivat keulan edellä. Delfiinejä oli ainakin seitsemän ja osa niistä oli vielä nuoria. 
Tuulta oli luvattu säätiedotuksissa viimeistään kahdeksan aikaan illalla, mutta klo 23.30 ei ollut vielä tuulesta tietoakaan. Kahden aikaan yöllä delfiinit tulivat taas leikkimään veneen keulaan. Kuun valossa show oli sanoin kuvailemattoman kaunis. Neljän aikaan yöllä saatiin tuulta purjeisiin ja päästiin purjehtimaan, lienee joku aprillipila ollut nuo sääennustukset. Lämpötila tippui yöllä +17 'C, joka tuntui kylmältä totutun +25-30'C päivälämpötilan sijaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti