20.4.2015

Figueira da Foz - Porto

Kahdeskymmenesensimmäinen päivä
Figueira da Fozista yöpurjehdus kohti Portoa. Lähdettiin päivällä satamasta kello kolmelta ja oli +25 astetta lämmintä. Meillä oli mukava iltapäivä purjehtia ja illan tullessa saatiin ukkosen jyrinää kaveriksi. Yön pimetessä ukkonen lähestyi pikkuhiljaa ja tuuli voimistui. Kun salamat alkoivat lyödä yhä lähempänä otimme purjeet alas, sillä ukkostuulet voivat olla kovia ja tuuli saattaa muuttua yllättäen. Alkoi sataa rankasti ja ukkonen oli aivan päällämme. Siirryimme kannelta sisätiloihin jatkamaan märkää vahtivuoroamme. Aamuun asti kuulimme ukkosen jyrinää, sillä se kulki samaan suuntaan kuin mekin. Yöpurjehdus meni hyvin, mutta yö oli todella kylmä ja kostea.

Kahdeskymmenestoinen päivä 
Saavuttiin Porton Marina Porto Atlantico-satamaan aamu yhdeksältä. Syötiin aamiainen ja painuttiin samantien untenmaille. Suomalainen kaverimme Cascaista oli myös saapunut samaan satamaan. Suvi nukkui koko päivän, poikien heittäessä huulta ja pelatessa korttia. Olimme sen verran väsynyitä, että enempää kerrottavaa ei ole...

Kahdeskymmeneskolmas päivä
Hyvin levänneinä nautimme sataman ihanista lämpöisistä suihkuista ja lähdimme tutustumaan läheiseen kaupunkiin, emmekä olleet ollenkaan otettuja esikaupunkialueesta. Siivottiin venettä: imuroitiin, tiskattiin, pestiin ikkunat ja kansi, vaihdettiin polttoainesuodatin, huollettiin generaattori, tuuletettiin petivaatteet ja Atte kiipesi mastoon vaihtamaan mastovalon. Niin se päivä kului venettä laitellessa. Aina välillä otettiin oluet ja illalla pelattiin korttia tuttuun tapaan. 

Kahdeskymmenesneljäs ja Kahdeskymmenesviides päivä
Nyt on menny niin monta kertaa jo hermo siihen, että vaikka meillä on jokaisessa satamassa wifi-yhteydet ja blogia kirjoitetaan, niin ei onnistu lataukset ollenkaan. Kaipaa kyllä toimivia nettejä täällä veneellä. Aina pitäis lähteä kävelemään jonnekin satamatoimistoon ja wifitellä siinä rakennuksen tuntumassa, jos haluis kunnon netin. Mutta nytkin ulkona tuulee niin pirusti, että tyydyn olemaan sisätiloissa. Tänään on nukuttu kahteentoista ja syöty aamiainen samaan tapaan, kuin jokainen muukin aamu. Kaurapuuroa a'la Kapu ja leipää ja kahvit/teet hörpitty kiireettömästi masuun. Kyllä se on ihanaa, kun ei ole kiire minnekään. Nyt odotellaan Porton satamassa Tuulaa eli neljättä miehistön jäsentä saapuvaksi huomenna. Ollaan oltu tässä Porton satamassa nyt kolmatta päivää putkeen ja ollaan vielä huominen ja sitten ma lähdetään taas vesille neljällä hengellä. 
Jokaisena päivänä ollaan käyty ihanassa lämpimässä suihkussa ja syöty kunnolla. Käytiin Aten kanssa kaupassa polkupyörillä eilen, meillä oli selkäreput ja Aten pyörässä oli myös pyörälaukut. Ostettiin ruokaa oikein kunnolla ja olikin sitte suhteellisen raskasta polkea takas venesatamaan vastatuulessa. Nyt on ruokaa kaapeissa, ettei tartte ihan heti uudestaan lähteä taas etsimään kauppaa. Joka kerta, kun mennään uuteen satamaan niin ensimmäisenä on kaupan metsästys, joka on osoittautunut haasteelliseksi hommaksi. Vaikka teiden varsilla on aina yleensä viitta, että 400m kaupalle, niin ei se aina tuu vastaan vaikka olisitkin polkenut kilometrin tai kaksi.  Eilenkin saatiin etsiä kauppaa ja loppujen lopuksi sitte ei ees löydetty sitä kauppaa, mitä etsittiin, vaan löydettiin Lidl. Se on kaikista parhaiten merkannut tiekyltit niin, että sinne oikeesti löytää! Vaikka monesti nekin reitit on kiertoteitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti