27.4.2015

Porto - Viena do Castello

Kahdeskymmenesyhdeksäs päivä
Tänään lähdettiin aamulla Porton satamasta aamu kymmenen aikoihin ja suunnattiin kohti Viena do Castelloa. Perille päästiin viiden aikoihin. Oli kylmin päivä purjehtimassa mitä on ollut. Ei enää riittänyt toppi tai pitkähihainen paita vaan oli pakko laittaa pipo, kaulahuivi ja takki päälle. Huomaa, että ollaan menossa kohti pohjoista! 
Viikon satamassa olon jälkeen olikin vähän erilainen purjehduspäivä. Suvi oli merisairaana yli puolet matkasta ja koitti pärjätä keulahytissä. Parhaiten merisairaana pärjää jos saa nukutuksi koska silloin ei paha olo tunnu, mutta heti kun on valveilla olo on hirveä. Onneksi muut purjehtivat meidät turvallisesti rantaan ja Suvinkin olo koheni. 
Ilta meni syödessä, turistessa ja korttia pelaten. Huomenna meinataan lähteä kohti seuraavaa legiä, mutta nyt untenmaille. Ei edes jaksettu lähteä kaupunkia katselemaan, mutta toivottavasti aamulla ehditään vielä ennen lähtöä. 

Kolmaskymmenes päivä
Tämä on perus maissaolevan väsyneen merimiehen päivä. Aamulla meinattiin lähteä, mutta tuuminnan jälkeen päätettiinkin jäädää tänne satamaan täksi päiväksi. Kaikki on vähän puusta pudonneen oloisia eli ehkä vain väsyneitä. Yritetään selvittää mistä saatais dieseliä tankattua ja kaupassa pitäis käydä ja ehkä venettäkin vähän siivota. Lähdettiin sitten kaupungille ja kauppakin löytyi muitta mutkitta. Kaupunki näytti aika kivalle, kaduilla oli siistiä ja ihmiset vaikutti mukaville. Täälä Portugalissa on kyllä ihanaa, kun autot antaa suojatiellä aina tilaa jalankulkijalle. 
Kaupungin ylle kohoaa kaunis kukkula, jonka korkeuksiin on rakennettu iso kirkko ja jokin muu hieno rakennus. Halusimme lähteä katsomaan kaunista maisemaa kirkolta, jonne johti noin 500 portaan polku. Teki hyvää vähän liikkua ja ilta-aurinko loi kauniin tunnelman merimaisemaan. Kirkko oli jo kiinni, mutta maisema oli silti kiipeämisen arvoinen. 
Oltiin laitettu pyykkikone päälle satamassa, ku lähdettiin kävelylle ja pyykit oli valmiita, kun saavuttiin takas satamaan. Laitettiin ihanat puhtaat pyykit kuivausrumpuun 60 min ohjelmalle ja läksimme suihkuun. Naisten suihkuista ei tullu yhtään kuumaa vettä, mutta miesten puolen suihkuista tuli, joten ei muuta kun molemmat vaan miesten puolelle suihkuun. Ei oo ensimmäinen satama, missä naisten puolen suihkuista ei tuu lämmintä vettä kunnolla, mutta miesten puolelta tulee. Sitte suihkun jälkeen mentiin kattomaan pyykkejä jos ne ois kuivat. No ei ollu. Kello oli jo puol kakstoista ja pyykit pitäis saada kuiviksi, koska aamulla lähetään jo aikaisin taas merelle. No, me päätettiin sitte jakaa pyykit puoliksi kahteen kuivuriin ja laitettiin ne yötä vasten pyörimään. Onneks ne oli sitte aamulla kuivia ja päästiin pukemaan ihanat lämpöisen kuivat ja puhtaat vaatteet päälle. Luksusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti