27.4.2015

Viana do Castello - Muxia

Kolmaskymmenesyhdes päivä 
Aamusta lähdettiin kahdeksalta kohti tankkauspaikkaa ja sitten merelle. Meillä on saalingeissa kaks lippua, joista toinen on miehistölippu eli Suomen lippu ja toinen on kohteliaisuuslippu eli sen maan lippu jossa ollaan. Nyt lähdettiin Portugalista kohti Espanjaa, joten vaihdetaan Espanjan lippu mastoon. Saattiin ihan mukavasti tuulta purjeisiin ja väisteltiin taas rannikon tuntumassa pyydyksiä. Tuuli yltyi yötä kohden, aallot kasvoivat yhä isommiksi ja alkoi sataa vettä. Yö oli myrskyisä ja aallot keinutti venettä niin, että tavarat lentelivät. Satoi ja tuuli, joten kaikki oli märkää ja kylmää. Tällaista tää on välillä. 

Kolmaskymmeneskahdes päivä
Aamulla saavuttiin Muxian satamaan. Suvilla oli pilkkihaalari päällä, joka oli ihan märkä ja kengätkin oli jo ihan litsläts. Rantauduttiin tyyneen lahteen, jossa sijaitsi söpö pieni kylä. Niemen päässä kohoaa kukkula, jonka huipulle päättyy Santiago de Compostellan pyhiinvaellusreitti. Niemen tyrskyisillä rannoilla on myös majakka, kirkko ja kukkulan juurella suuri kivinen patsas. 
Sää oli koko päivän sateinen ja sumuinen. Käytiin suihkussa, jossa riitti lämmintä vettä hädin tuskin viideksi minuutiksi. Onneks saatiin veneeseen lämmitys päälle, niin paikat alkoi kuivua pikkuhiljaa. 

Kolmaskymmeneskolmas päivä
Käytiin läheisen niemen kukkulalla kävelyllä, näköala oli kaunis ja merta näkyi melkein joka puolella. Kaupungilla kaikki talot olivat vähän erilaisia ja erivärisiä, aika ihanan oloinen kylä tämä Muxia. Kadut kiemurtelivat ilmeisesti tuulen suojaksi. Syötiin oikein kunnolla, ruuaksi Suvi oli kokannut kanaa, kermaperunoita ja jälkiruuaksi saimme suklaakakun. Ilta kului siedettävää netti yhteyttä hakien, jonka tuloksettomuuteen turhautuneena olisi tehnyt mieli heittää kaikki elektroniset vehkeet mereen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti