18.4.2015

Lagos -Cascai

Kuudestoista päivä

Nyt lähdetään sitten vihdoin Lagosista kohti Lissabonia! Aamulla 9.30 irrotettiin vene laiturista ja lähdettiin matkaan. Pari päivää kestänyt myrsky oli myllertänyt meriveden aivan sameaksi ja likaiseksi. Satama-altaan vesi hais aika vietävän moskalle. Matkamme alkoi kuitenkin hyvin ja edessä oli taas yöpurjehdus. Ensimmäinen pitempi legi näin kolmisteen. 
Päivä meni mukavasti ja aurinko paistoi. Nukuimme päiväunet veneen takakannella ja uinuimme meren aaltojen kohistessa. Illan hämärtyessä Suvi meni nukkumaan ja miehet jatkoivat valvomista. Vaihdot tehtiin niin, että jokainen valvoi 4h ja nukkui 2h, eli aina kaksi oli hereillä vahdissa. Aurinko laski ja taivas oli aika pilvinen. Yö oli pimeä, kylmä ja kostea. Vasta aamulla neljän aikoihin kuu nousi taivaalle valaisemaan matkaamme. Delfiinit saapuivat myös pitämään meille aamuöisen shownsa, joka oli mahtavaa katseltavaa. Delfiinejä oli monta kymmentä ja jokaisessa ilmansuunnassa. Ne uiskentelivat, pyörivät vedessä ja nousivat ottamaan ilmaa. Ne todella nauttivat esiintymisestä :)


Seitsemästoista päivä

Yöpurjehdus meni hyvin ja aurinko nousi aamulla kello seitsemän. Ihanaa, kun täälä merellä näkee auringon ja kuun liikkeet täysin. Saimme tuulta purjeisiin aina välillä, mutta enimmäkseen tuuli tuiversi puuskissa, joten jouduimme ajamaan myös koneella. Neljän aikaan päivällä saavuimme Cascain satamaan Lissabonin kupeeseen. 
Ensimmäiseksi satamaan tultuamme halusimme ruokaa, sillä yöpurjehduksella ei kauheesti tee mieli mennä keittiöön ruokaa tekemään. Aallokko on yleensä sen verran keinuttava, että merellä syödään vain jotain tosi helppoa. Niinpä ensimmäinen asia oli miehistölle sapuskan teko. Suvi keitti spagettia ja teki papumuhennosta, jotta kurnivat masut saatiin täyteen. Sitten pienille päiväunille ja sen jälkeen kaupungille vielä iltakävelylle. Mentiin rantsua pitkin tutustumaan läheiseen puistoalueeseen ja kivikkoisiin rantakallioihin, joihin aallot löivät jymisten. Ilta oli kaunis ja aurinko laski mailleen kahdeksan aikoihin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti